Adesea experții afirmă faptul că banii cheltuiți pe experiențe aduc fericirea și nu cei irosiți pe obiecte și lucruri materiale. Și ce experiență mai bună și mai memorabilă poate să existe în afară de a călătorii și a descoperi locuri și senzații noi, unice, de fiecare dată?

Cu siguranță fiecare persoană are o listă de călătorii sau de experiențe unice pe care dorește să le exploreze o dată-n viață. Indiferent că optați pentru o incursiune în gastronomia locală, să vă aventurați în drumeții în necunoscut, să vă potoliți setea de adrenalină prin sporturi extreme, să călătoriți voluntar în state defavorizate pentru a-i ajuta pe cei aflați în nevoie sau de ce nu, să îmbinați utilul cu plăcutul și să transformați călătoria într-un loc de muncă.

Mai jos am alcătuit o listă de experiențe excepționale legate de călătorie pe care nu ar trebui să ezitați să le adăugați pe lista voastră.

1. PARTICIPAȚI LA UN FESTIVAL TRADIȚIONAL

Spre exemplu, timp de trei săptămâni, în septembrie, mii de oameni ajung  în Munchen pentru una dintre cele mai mari sărbători din lume. Oktoberfest include cantități exorbitante de bere germană și tradiționalul bratwurst, plimbări pline de amuzament și muzica live. Dacă sunteți destul de norocoși să ajungeți în capitala bavareză pentru acest festival nu ezitați să îmbrățișați spiritul locului în costum tradițional.

2. VOLUNTARIAT ÎN AFRICA

Nimic nu se compară cu sentimentul de solidaritate. Cu momentul în care ajungi în regiunile defavorizate ale lumii pentru a oferi o mână de ajutor pentru cei mai puțini norocoși. Experiența simțită în momentul în care un copilaș îți mulțumește pentru lecția predată la clasa gratuit, sau pentru biblioteca pe care tocmai ai construit-o și ai dotat-o, este inexplicabilă și merită încercată fără ezitare!

3. AVENTURAȚI-VĂ ÎNTR-UN SAFARI

Contactul cu natura și sălbăticia aflată în propriul habitat este o aventură care vă poate schimba viața. Zona protejată Ngorongoro este o destinație unică și un exemplu perfect pentru o astfel de experiență. Considerat o  bijuterie a coroanei, aici se găsește un crater vulcanic cu o suprafață de 260 kilometri pătrați și o adâncime de 600 de metri și o înălțime de aproape 2600 de metri. Este un loc inedit care include toate ecosistemele din Africa de Est: pășuni, păduri, lacuri, elefanți, rinoceri, bivoli de apă, lei, leoparzi și mulți alții, care coabitează în bună armonie cu triburile de massai și cu turiștii care se aventurează sub reguli stricte pentru a face safari.

4. ADMIRAȚI AURORA BOREALĂ

Puțini oameni sunt destul de norocoși să vadă Luminile Nordice, care se îmbină armonios și dansează uluitor pe cerul aflat dincolo de sălbăticia și frigul cercului arctic. O priveliște remarcabilă care cu siguranță este o experiență unică!

5. RELAXAȚI-VĂ ÎN PISCINELE NATURALE ALE ISLANDEI

Laguna Albastră a Islandei se află pe prima pagină a fiecărui ghid de călătorie din Reykjavík, dar țara are de fapt zeci de bazine cu izvoare termale dispersate pe toată insula. Experiența imersării într-o cadă fierbinte naturală în mijlocul unui teren vulcanic este ceva care ar trebui să existe pe lista fiecărui călător. Țara din nordul Europei este, de asemenea, locul perfect pentru a vedea lumina nordică menționată anterior. Încercați să planificați o călătorie între august și aprilie pentru cea mai bună șansă de a vedea spectacolul.

6. CĂUTAȚI SĂ VIZITAȚI LOCURI UNICE PE GLOB

Fie că vine vorba de drumuri scenice, construcții antice sau megalitice, pe fiecare continent există o serie de minuni unice care merită experimentate. Câteva exemple ar putea fi: Cappadocia ( Turcia), Ruta 66 din America, situl arheologic Machu Picchu din Peru, Taj Mahal (India) ș.a.

7. AVENTURAȚI-VĂ ÎNTR-O CĂLĂTORIE NEPLANIFICATĂ

Oare dacă ne-am urca într-o zi în mașină sau am cumpăra un bilet de avion spre o destinație complet necunoscută și ne-am aventura neplanificat ce s-ar întâmpla? Vă spun sincer ar fi o experiență remarcabilă din care cu siguranță fiecare călător va avea multe de învățat!

8. TRANSFORMAȚI CĂLĂTORIA ÎNTR-O SURSĂ DE VENIT

De câte ori v-ați dorit să vedeți un loc dar bariera financiară constituia un impediment? Dacă vă place să călătoriți și iubiți să vedeți cât mai multe locuri frumoase de pe Mapamond de ce să nu transformați această pasiune într-o sursă de venit? Un job care poate ilustra cel mai bine această experiență este cel de însoțitor de bord.

9. INCERCAȚI-VĂ LIMITELE EXPERIMENTÂND CEVA EXTREM

Bungee Jumping sau Sky Diving se numără printre exemplele care pot fi date pentru această experiență. Sună prea extrem sau periculos? De ce să nu încercați? Cu siguranță dacă încercați să faceți Sky Diving pe deasupra Alpilor Elveției veți avea ce povesti nepoților și nu veți regreta!

10. ÎNTOARCEȚI-VĂ ÎN TIMP

Nici o senzație nu poate fi comparată cu o întoarcere în timp. Parcul tematic Puy du Fou din Franța vă vine în ajutor dacă doriți să uitați complet de secolul 21.