Asamblarea bagajului ar putea fi cea mai urata si grea parte dintr-o calatorie. Desi acest proces poate dura ore, si va ganditi ca ati luat totul, cu siguranta ajungeti la destinatie si va dati seama ca aveti haine prea multe sau prea putine, inadecvate climatului sau culturii respective. In plus ati uitat pasta de dinti sau periuta, din nou. Ce puneti in bagaj poate face diferenta dintre o calatorie placuta, usoara si una greoaie cu multe bagaje majoritatea inutile.

Cu siguranta bagajul nu este  un lucru foarte dificil. Vi-l puteti face in doar 5 minute cu putin efort de gandire. Cel mai important, INTOCMITI O LISTA CU CE AVETI NEVOIE DIN TIMP!

Mai jos va voi oferi 7 sfaturi cum sa va impachetati bagajul, iar dupa ce veti tine cont de acestea cu siguranta nu va veti mai intoarce la vechiul mod care va dadea dureri de cap inaintea fiecarei calatorii.

  1. ESENTIALUL

Daca plecati intr-o drumetie montana, esentialul inseamna un sac de dormit, o pelerina de ploaie, 1-2 schimburi de haine usoare, hrana uscata si apa. Daca va petreceti un sejur intr-o zona cu climat cald, hainele trebuie sa fie usoare, 1-2 perechi de pantaloni scurti, o rochita, camasi sau tricouri lejere, pasta si periuta de dinti, precum si incaltari lejere. Daca va indreptati spre o zona cu climat rece incercati sa impachetati 1-2 schimburi de haine groase. Oriunde mergeti luati lucurile esentiale pentru toaleta. Nu este nevoie sa va carati tot dulapul in vacanta!

  1. IMPACHETAREA

Inainte de a va apuca sa va asamblati bagajul, impaturati-va lururile si asezatile pe pat. Aici trebuie incluse toate elementele pe care le veti lua cu voi de la haine la articole de toaleta, gadget-uri, carti, incaltaminte etc. Dupa ce toate sunt la un loc, alegeti jumătate din ele, doar esentialul dupa cum am spus si mai sus. Veti vedea ca o sa impachetati foarte repede si nu veti uita nimic.

  1. HAINE PENTRU FIECARE VREME

Oriunde mergeti luati cu voi 2 seturi de haine, atat pentru vreme calda, cat si pentru vreme rece. Nu se stie niciodata cat de imprevizibila poate fii vremea. Si nu uitati sa va puneti in bagaj o umbrela sau pelerina de ploaie.

  1. CREATI STIVE PE CATEGORII

Atunci cand va aranjati lucrurile in bagaj, nu le puneti cum vin la mana si incercati sa le aranjati pe categorii, pantalonii cu pantalonii, tricouri cu tricouri, iar cele mai mari stive de haine trebuie asezate pe marginile valizei, iar cele mici pe mijloc. Asezati apoi incaltamintea, iar mai apoi restul lucrurilor. Daca aveti compartimente secundare nu ezitati sa le utilizati.

  1. FOLOSITI CURELE SI CLEME

Cele mai multe valize sunt dotate cu astfel de accesorii. Folositi-le! Ele va ajuta sa va comprimati mai bine lucrurile si va ofera mai mult spatiu. De asemenea ele faciliteaza inchiderea valizei in caz ca aveti prea multe lucruri in ea si nu o puteti inchide decat daca va urcati pe ea.

  1. PASTRATI NECESITATILE IN GEANTA DE MANA

In cazul unei deplasari, in geanta de mana pe langa portofel, telefon si acte, adaugati-va necesitatile. Un schimb lejer de haine, cosmetice utilizate zi de zi, lucruri care va sunt indispensabile in cazul pierderii bagajului.

  1. AMENAJATI UN „SERTAR DE CALATORIE”

Este cel mai bun lucru, sa aveti toate lucrurile la un loc, gata de pus in bagaj. Cu siguranta, veti gasi un dulapior sau sertar in care sa va puneti articolele de calatorie. Pasaportul, adaptoare, camera foto, ghiduri de conversatie sau de calatorie ar trebui sa-si gasesca loc in acest sertar.