Manager, City Tour & Events

Traian ALMASAN

Tema : Experiente autentice in Romania

Travel is fatal – to prejudice”, adică „Călătoriile pot fi fatale – prejudecăților”.

Mark Twain nu cred ca s-a gândit la Romania când a scris această „maximă”, care, după parerea lui Traian, ar putea oricând deveni un brand de țară.

Traian a început să lucreze în turism în timpul facultății și dintr-un „job de studenție”, a rămas „încotopenit” în domeniul acesta, plin de provocări, probleme, dar și satisfacții cum greu găsești în alte părți. Crede ca cea mai mare satisfacție pe care ți-o aduce această meserie este să vezi turiști din toată lumea venind în România cu tot bagajul de prejudecăți aferente și plecând după câteva zile încântați, emoționați și chiar supărați, de cât de ignoranți au putut fi.

Îi place să le prezinte turiștilor locuri mai puțin cunoscute, de genul Sălajului sau a Țării Călatei, să ii ducă la oameni acasă, la pălincării, la ateliere de meșteșugari, să cunoască oamenii faini ai locului, dar… foarte important, să lase bani acolo. Crede într-o situație de win-win, în care pe de-o parte, gazdele din comunitățile locale le oferă turiștilor cele mai autentice experiențe (culinare și nu numai), câștigă bani făcând asta și pe de altă parte, a turiștilor care sunt extrem de mulțumiți pentru că descoperă o frumusețe autentică, pe care România o ține atât de bine ascunsă și riscă să o piardă….